Selv om vi har brukt skjermene i noen år, så bestemte vi oss ikke for å tilby dem til andre skolen før våren 2014. Senere, på høsten samme år, lanserte vi produktet på www.focusscreen.se.

Focusscreen – Liten pakke


Focusscreen – Liten pakke

Nå, i februar 2015, er det på tide å fylle opp lageret, og denne gangen med dobbelt så mange skjermer for å kunne fylle etterspørselen. Vi har mottatt bestillinger fra alle typer skoler fra hele Sverige; fra Kävlinge i sør til Luleå i nord. Vi synes det er supert!

Det som er enda bedre er tilbakemeldingene vi får fra lærere som har brukt skjermene våre. Nedenfor ser du et utvalg.


 

Vi bruker dem på fremste pult for elever som synes det er stressende når andre ser på. Når vi skjermer av, kan eleven konsentrere seg om arbeidet sitt uten å bli distrahert eller føle seg beglodd av andre elver. Samtidig har eleven oversikt over det som foregår. Vi har brukt dem i forsøk hvor to eller flere grupper må jobbe hver for seg uten å se resultatene til den andre gruppen. Jeg har også elever som har satt opp en skjerm på pulten sin for å kunne jobbe mer fokusert.

De har uten tvil levd opp til forventningene. Jeg trodde de ville velte, men det gjør de ikke. De utgjør en forskjell, og for meg er dette et billigere og mer praktisk alternativ til større gulvskjermer, selv om vi kanskje også har behov for dem av og til. De er svært fleksible, fordi de er enkle å sette opp når behovet melder seg.

Johanna Corin Ekeberg, lærer ved Kullsvedsskolan

 

Jeg bruker Focusscreens i forskjellige læringssituasjoner. Skjermene kommer til sin rett under skriftlige prøver når jeg har mange elever i klasserommmet. Skjermen fungerer også utmerket for elever som må eller vil jobbe i fred.

Størrelsen på skjermen gir eleven den nødvendige støtten, mens jeg som lærer fremdeles kan kommunisere med elevene uten problemer. Focusscreen er et utmerket verktøy, og bidrar uten tvil til et effektivt klasserom.

Simon Jonsson, lærer på 4. trinn, Byleskolan

 

 Ved flere anledninger har jeg hatt bruk for Focusscreens. Det er kjemperaskt og enkelt å sette opp disse tilpassbare skjermene. Tidligere brukte jeg større bildebøker eller permer til å skille elevene fra hverandre.

Skjermene er enkle å oppbevare i klasserommet, og de tar liten plass. Elever opplever avskjermingen som positiv og fredelig. Jeg kan anbefale Focusscreens i klasserom med elever i alle aldre!

Birgitta Rossander, lærer på 1. trinn, Byleskolan