Vaikka olemme käyttäneet sermejä vasta joitakin vuosia, päätimme vasta vuonna 2014 tarjota niitä muille kouluille. Myöhemmin saman syksyn aikana lanseerasimme tuotteen osoitteessa www.focusscreen.se.

Focusscreen - pieni erä

Focusscreen – pieni erä

Nyt, helmikuussa 2015, on aika täydentää varastoamme, tällä kertaa kahdesti yhtä suurella määrällä sermejä, jotta voimme vastata kysyntään. Olemme saaneet tilauksia kaikilta kouluasteilta joka puolelta Ruotsia etelän Kävlingestä aina Luulajaan asti pohjoisessa. Se on mielestämme mahtavaa!

Vielä mahtavampaa on palaute, jota saamme sermejämme käyttäneiltä opettajilta. Alla on valikoima.


Oppilaat, joiden mielestä on stressaavaa, kun muut katsovat, käyttävät niitä pöydällään. Kun laitamme sermit, oppilas voi keskittyä omaan työhönsä ilman häiriöitä tai tunnetta siitä, että muut katsovat, mutta näkee silti, mitä on meneillään. Olemme käyttäneet niitä kokeiluissa, kun kaksi ryhmää tai useampi ryhmä haluaa työskennellä keskenään näkemättä toisen ryhmän tuotoksia. Minulla on myös oppilaita, jotka laittavat sermin pöydälleen voidakseen keskittyä paremmin.

Sermit todellakin täyttivät laatuvaatimukset. Luulin, että ne kaatuisivat helposti, mutta eivät ne kaadu. Mielestäni sermit ovat vaivan arvoisia, ja näen ne halvempana ja mukavampana vaihtoehtona suurille lattiasermeille, vaikkakin myös niitä tarvitaan joskus. Mielestäni ne ovat hyvin joustavia, sillä ne on helppo ottaa käyttöön tarpeen vaatiessa.

Johanna Corin Ekeberg, opettaja Kullsvedsskolanissa

Käytän Focusscreenejä monissa kasvatustilanteissa. Sermi on hyödyllisimmillään kirjallisten kokeiden aikana, kun minulla on paljon oppilaita luokassa. Sermi toimii myös mainiosti oppilailla, joiden tarvitsee tai jotka haluavat yleensä työskennellä rauhassa.

Sermin koko antaa oppilaalle hänen tarvitsemansa tuen, samalla kun itse voin yhä kommunikoida oppilaiden kanssa vaikeuksitta. Focusscreen on mahtava työkalu ja epäilemättä auttaa tehokkaan luokkahuoneen luomiseen.

Simon Jonsson, opettaja Byleskolanissa 4. luokalla

Minulla on ollut useasti mahdollisuus käyttää Focusscreenejä. Näiden muokattavien jakajien asettaminen todella auttaa nopeasti ja helposti. Käytin aiemmin suuria kuvakirjoja tai lehtikansioita suojaamaan oppilaita toisiltaan.

Sermit on helppo säilyttää luokkahuoneessa eivätkä ne vie yhtään tilaa. Oppilaat kokevat yksityisyyden positiivisena ja rauhallisena. Voin todella suositella Focusscreenejä kaikenikäisten luokkahuoneisiin!

Birgitta Rossander, Byleskolanin 1. luokan opettaja